Fontos információ

Kedves Vendégeink!

A fertőrákosi vízitelepen zajló építkezés miatt a hajózást szüneteltetjük.
Mörbisch-i indulásokkal kapcsolatos információkért hívják a 06-99/355-361-es telefonszámot!

Köszönjük megértésüket!

Sétahajózás

Májustól októberig naponta többször indítunk sétahajójáratokat a fertőrákosi kikötőből. Kényelmes hajónk fedett résszel is rendelkezik.

Ismerje meg a Fertő tó romantikus vízi világát, csodálja meg a Nemzeti Park és a Világörökségi területének szépségét. A vendégeink ismertető segítségével megismerhetik a tó egyedülálló élő- és növényvilágát, világörökségünk természeti gyöngyszemét. A tó magyar szakaszán hajózva, az itt élő madárfajok is megfigyelhetőek. A halban gazdag, növényekkel, főleg nádassal csodálatos látványában gyönyörködhetnek a 60 perces hajóút során. Áthajózunk az osztrák szakaszra is Mörbischre, megcsodálhatjuk a mörbischi víziszinpadot és a partmenti település látképét.

Igény szerint kikötünk a mörbischi Weiss kikötőben. A faluközpont 3 km távolságra található, gyalogosan könnyen megközelíthető a üdülőfalu.

Csoportok (min. 10 fő) számára – megrendelésre – szabadon választott időpontban indítunk sétahajózást. Érdeklődjön csoportos kedvezményeink iránt!

Hajóink alkalmasak a kerékpárszállításra is, amellyel lehetőség nyílik a Fertő-tó körüli kerékpáros túrák sétahajózással való kombinálására.

A sétahajózást megrendelésre a következő szolgáltatásokkal tudjuk bővíteni:

  • kiránduló programok szervezése és vezetése családok, csoportok, osztálykirándulók részére, élményjárművekkel
  • jól bevált kirándulóprogramok iskolai csoportoknak Sopron, Fertőrákos és a Fertő-táj felfedezéséhez
  • városnéző kisvonat
  • elektromos busz
  • elektromos kisautó